Minestra maritata (Италианска сватбена супа)

15:36


За топчетата:

900 г кайма (аз използвах 600 г свински врат и 300 г телешки шол)
2 яйца
1/2 ч. прясно мляко
1/2 ч. прясно настърган пармезан
2 с.л. галета
1 с.л. сол
1 с.л. гранулиран лук
1 с.л. гранулиран чесън
1 с.л. сух риган
1 ч.л. черен пипер
1/3 връзка пресен магданоз

За бульона:

зехтин
1 голяма глава лук
2 моркова
5-6 скилидки чесън
300 г спанак
1 ч.ч. орзо (паста от твърда пшеница във формата на ориз)
15тина листа пресен босилек

Смесете всички продукти за каймата и омесете добре.
Оформете топчета и приберете в хладилника за 30 минути.

Загрейте зехтина и запържете нарязаните лук, моркови и чесън, докато омекнат.
Добавете вода.
Когато водата заври, прибавете топчетата и пастата.
Варете 10тина минути.
Добавете нарязаният спанак и босилек и подправете със сол и пипер.
След 5 минути махнете тенджерата от котлона.
Сервирайте с прясно настърган пармезан.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe