Имамбаялдъ

20:41


4 големи патладжана
зехтин
3 глави лук
2 моркова
2 домата
7-8 скилидки чесън
сол
черен пипер
16 чери доматчета
магданоз

Направете прорез по дължината на патладжаните, без да ги срязвате на две.
Поръсете със сол и зехтин и ги изпечете във фурната на 200С до готовност.
Нарежете лука на полумесеци и настържете морковите.
Загрейте зехтин в тиган и запържете лука и морковите, докато омекнат.
Настържете доматите и ги прибавете в тигана.
Добавете сол и черен пипер на вкус.
Оставете да къкри 6-7 минути и махнете от котлона.
Нарежете чесъна на ситно и го прибавете към сместа.
Когато патладжаните са готови, напълнете цепнатините с плънката.
Разполовете чери доматчетата и ги наредете върху напълнените патладжани.
Запечете на горен реотан във фурната, докато почернеят краищата на доматите.
Поръсете с пресен магданоз.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe