Високомазнинни бадемови бонбони с кокосово-ментов пълнеж и тъмен шоколад
11:53- 40 г краве масло
- 80 г бадемово брашно
- 8 г какао
- 65 г кокосово масло
- 65 г кокосови стърготини
- ментова есенция
- течна стевия
- 125 г тъмен шоколад (използвах 81% шоколад от Лидл)
Инструкции:
- Смеси мекото краве масло с бадемовото брашно и какаото. Добави няколко капки стевия и разбъркай до получаване на хомогенно тесто.
- Разпредели сместа в 12 формички за мъфини и я притисни по дъното.
- Смеси мекото кокосово масло, кокосовите стърготини, няколко капки стевия и ментовата есенция и разбий в блендер до гладка, хомогенна течност.
- Разпредели сместа върху вече напълнените с първия пласт форми за мъфини.
- Прибери в камерата на хладилника за 10тина минути, докато стегне кокосовото масло.
- Разтопи шоколада на водна баня, извади формичките от камерата и разпредели последния пласт.
- Прибери в хладилник и съхранявай в хладилник.
3.3 г протеин, 3.6 г въглехидрати, 19 г мазнини и 206 ккал на порция
0 comments