Пиле с гъби, сметана и моцарела

20:59



Продукти

  • 150 г зехтин
  • 500 г гъби печурки
  • 700 г пилешки гърди
  • 200 г настъргана Моцарела (използвам настъргана Моцарела в пликче от Лидл, понеже е по-суха)
  • 150 г 30% животинска течна сметана
  • сол
  • черен пипер
Инструкции
  1. Нарежи пилешкото месо на хапки и посоли със сол и пипер.
  2. В силно сгорещен зехтин, запържи пилешките хапки до златист загар (3-4 минутки на страна). Не ги претрупвай в тигана, защото ще започнат да се варят, работи на 2-3 партиди.
  3. Върни пилето в тигана и добави гъбите.
  4. Готви, докато омекнат.
  5. Прибави сметаната  и задушавай десетина минути под капак.
  6. Добави моцарелата и разбърквай до получаване на хомогенен сос.
  7. Ако сосът се сгъсти прекалено много, може да добавиш малко вода, до получаване на желана консистенция.
  8. Посоли със сол и пипер на вкус.
Получават се 6 порции.
протеин 35.9 г, въглехидрати 1.8 г, мазнини 41 г и 550 ккал на порция.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe