Пиле с гъби, сметана и моцарела
20:59Продукти
- 150 г зехтин
- 500 г гъби печурки
- 700 г пилешки гърди
- 200 г настъргана Моцарела (използвам настъргана Моцарела в пликче от Лидл, понеже е по-суха)
- 150 г 30% животинска течна сметана
- сол
- черен пипер
Инструкции
- Нарежи пилешкото месо на хапки и посоли със сол и пипер.
- В силно сгорещен зехтин, запържи пилешките хапки до златист загар (3-4 минутки на страна). Не ги претрупвай в тигана, защото ще започнат да се варят, работи на 2-3 партиди.
- Върни пилето в тигана и добави гъбите.
- Готви, докато омекнат.
- Прибави сметаната и задушавай десетина минути под капак.
- Добави моцарелата и разбърквай до получаване на хомогенен сос.
- Ако сосът се сгъсти прекалено много, може да добавиш малко вода, до получаване на желана консистенция.
- Посоли със сол и пипер на вкус.
Получават се 6 порции.
протеин 35.9 г, въглехидрати 1.8 г, мазнини 41 г и 550 ккал на порция.
0 comments