Меденки

19:51


Сухи съставки:
5 ч.ч. брашно, пресято
2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. карамфилче на прах
1 ч..л. индийско орехче на прах
2 с.л. какао, неподсладено

Течни съставки:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. слънчогледово олио
1 ч.ч. мед

Смесете сухите съставки и ги разбъркайте добре. Оставете на страна.
Разбийте захарта и яйцата с миксер до пухкав крем (5-7 минути).
Добавете олиото и меда към разбитата смес. Разбъркайте леко. На няколко пъти добавяйте от сухата смес и бъркайте.

Ползвайте брашно, за да омесите всичко до меко тесто. Имайте предвид, че меденото тесто е по принцип по-лепкаво. Разделете тестото на 2 или 3 топки и разточете кори с дебелина 3-4 мм.
Оставете тесто по-меко и при точенето ръсете с брашно, ако е необходимо. На мен ми пое почти 2 ч.ч. брашно, яйцата бяха много големи.

Изрежете бисквитките с формички и ги поставете в тава, постлана с хартия за печене. Оставете разстояние между бисквитите.
Не смесвайте малки и големи бисквити в една тава, защото се пекат за различно време.

Печете в предварително загрята  до 175Ц фурна. Малките бисквити за 8-9 мин, по-големите за 10-11 мин.

След изваждане, ги оставете за 3-4 мин в тавата преди да ги преместите в кутия.
Когато изстинат бисквитите стават по-твърди, но след ден-два омекват. Сухранявайте ги в метална или стъклена кутия с капак.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe