Задушени картофи с карфиол и заквасена сметана

15:08


1 кг. картофи, обелени и нарязани на кубчета
800 гр. карфиол, разделен на розички
1 кофичка заквасена сметана
зехтин
2 ч.л. кимион семена
2 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил
2 ч.л. куркума
2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. смлян черен пипер
сол

Покрийте дъното на тенджерата със зехтин.
Запържете кимиона докато пусне аромата си, добавете и джинджифила.
Сложете картофите в тенджерата и разбъркайте, докато се омазнят равномерно.
Добавете останалите подправки, разбъркайте, сложете карфиола.
Налейте 2 пръста вода, разбъркайте за да овкусите и карфиола, след което поставете капака на тенджерата и задушавайте 10 минути.
Сложете сол на вкус, разбъркайте добре и гответе още 4-5 минути.
Изключете котлона, прибавете заквасената сметана.
Сервирайте с ориз и свеж магданоз.

You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Subscribe