Баница с праз и спанак
13:56За голяма тава, нужно е количествата на продуктите да се удвоят.
100 мл. зехтин
100 гр. праз
200 гр. почистен от дръжките, измит, нарязан и оцеден спанак
200 гр. натрошено сирене
2 яйца
1/2 пакет кори за баница "Сърбиянка"
Празът се запържва в зехтина, когато омекне се добавят за минутка-две спаначените листа.
В отделен съд се разбиват яйцата и се добавя сиренето.
Запържените спанак и праз се добавят при яйцата със сирене.
Върху всяка кора се поставят 3-4 чаени лъжички от сместа и се растилат.
Корите се навиват на охлюв в тава, в която предварително сме поставили хартия за печене.
Пече се на 190С до златист загар на корите.
Когато е готова, напръскваме корите със зехтин и завиваме с кърпа за 15 минути.
0 comments