Баница с кейл

11:44



зехтин
1 връзка зелен лук
300 гр. измит, почистен от дръжките и нарязан кейл
350 гр. натрошено сирене
5 яйца
1 пакет кори за баница "Сърбиянка"

В тиган се запържват в мазнината зеленият лук и листата от кейл, докато омекнат.
В голяма купа се размесват сиренето и яйцата. Добавят се листните зеленчуци.
Върху всяка кора се поставят 3-4 чаени лъжички от сместа и се растилат.
Корите се навиват на охлюв в тава, в която предварително сме поставили хартия за печене.


Пече се на 190С до златист загар на корите.
Когато е готова, напръскваме опечената баница със зехтин и завиваме с кърпа за 15 минути.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe