Свинско филе с лук и каперси в сметаново-горчичен сос

16:50


700 г свинско контрафиле, почистено от жилите
сол
черен пипер
70 г масло
2 глави лук
100 мл животинска сметана
300 мл вода
4 с.л. изплакнати и оцедени каперси
3 с.л. дижонска горчица

Нарежете контрафилето на медальони с дебелина около 1 см.
Подправете със сол и пипер.
Загрейте маслото в тиган и запържете месото до зачервяване (около 2 минути на страна).
Извадете месото и запържете лука за 1 минута.
Добавете водата и сметаната, варете около 2-3 минути.
Добавете каперсите и горчицата, разбъркайте.
Върнете месото в тигана, разбъркайте и сервирайте.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe