Пълнени чушки с кайма и ориз
17:2610 бр чушки
зехтин
1 глава лук
500 г свинска кайма
1 ч ориз
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
Загрейте зехтина и запържете лука докато поомекне.
Добавете каймата и бъркайте, докато стане на трохи.
Добавете ориза, бъркайте, докато се изцъкли.
Добавете 1 чаша вода и овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица.
Оставете да ври на тих огън, докато оризът абсорбира водата, разбърквайте от време на време.
Махнете дръжките на чушките и ги напълнете със сместа от ориза и каймата.
Подредете ги в тава и налейте 2 пръста вода.
Печете до отделяне на люспите на чушките на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Обърнете чушките и продължете с печенето, докато люспите започнат да се отделят и от другата страна.
Смесете киселото мляко и яйцето.
На бавна струя, добавете и 1-2 черпака от соса с печените чушки.
Върнете застройката обратно в тавата.
0 comments