Пилешка яхния с лапад и картофи
19:261 кг пилешко
1 глава лук, нарязан на ситно
1 морков, настърган
2-3 скилидки чесън, нарязани на филийки
2 връзки измит и нарязан лапад
1 голям картоф
4 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
зехтин
Сварете пилето до готовност и обезкостете.
Загрейте зехтина и запържете лука, моркова и чесъна.
Добавете нарязания лапад, бъркайте докато омекне.
Добавете картофа, нарязан на кубчета и налейте от пилешкия бульон, да покрие съдържанието на тенджерата.
Добавете доматеното пюре, червения пипер, солта, черния пипер и обезкостеното пиле.
Варете докато омекнат картофите.
Размийте брашното в малко студена вода и добавете бъркайки, за да се сгъсти соса.
Сервирайте с пресен магданоз.
0 comments