Телешко с грах
15:321 кг телешки шол
зехтин
2 глави едро нарязан лук
1 морков, нарязан на кръгчета
2-3 картофа
1 дребно нарязан домат
1 буркан грах (800г)
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
пресен копър
1-2 с.л. брашно
Загрейте зехтина и запържете за 2-3 нарязаното на парчета телешко месо.
Добавете лука и моркова, налейте вода и задушавайте под похлупак на тих огън, докато месото омекне.
Добавете нарязаните картофи, грах, домата и подправете с червен пипер, черен пипер и сол.
Задушавайте до готовност.
При нужда, сгъстете ястието с брашното, размито в студена вода. Разбъркайте.
Изключете котлона и поръсете с пресен копър.
0 comments