Пиле с ориз

17:33


8 горни пилешки бутчета
сол
зехтин
2 глави лук
1 морков
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
250 г гъби
1 чаша ориз
черен пипер
сол
2 домата
пресен магданоз

Сварете пилешките бутчета до готовност в подсолена вода.
В тиган загрейте зехтина и запържете лука, морковите и чушките.
Когато омекнат, добавете ориза и гъбите.
Разбърквайте, докато оризът се изцъкли.
Налейте 1-1.5 чаши от пилешкия бульон и изключете котлона.
Подправете с сол и пипер, разбъркайте и подредете ориза със зеленчуците и пилешките бутчета в тава.
Печете на 180 градуса до съвсем леко порозовяване на пилето.
Извадете тавата и добавете нарязаните на кубчета домати.
Печете още, докато се понабръчкат доматите и кожата на пилето добие златист цвят.
Извадете тавата от фурната и поръсете с пресен магданоз.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe