Зеленчукова крем супа с коприва
17:04400 г картофи
500 г карфиол
300 г броколи
200 г коприва
1 глава лук
100 г краве масло
1 с.л. листа от прясна мащерка
2 дафинови листа
5 смачкани скилидки чесън
1 ч.л. черен пипер
сол
сокът на 1 лимон
Сварете картофите, карфиола, борколите и лука докато леко омекнат.
Добавете копривата и продължете да варите до пълно сваряване на зеленчуците.
В отделен съд, сгорещете маслото и добавете мащерката, дафиновия лист, чесъна, лимоновия сок, солта и черния пипер.
Запържете за 4-5 минути и прехвърлете сместа при сварените зеленчуци.
Пасирайте до хомогенност.
Сервирайте със запечен бекон, орехови ядки и сметана.
0 comments