Пълнени пилешки гърди с моцарела, сушени домати и босилек
21:261.5 кг пилешки гърди (4 пеперуди)
350 г моцарела
16 парчета сушени домати в зехтин
16 листа босилек
зехтин
сол
черен пипер
Разполовете пеперудите с нож.
Във всяка гърда направете надлъжно джобче.
Мариновайте за 15-20 минути пилешките гърди със сол, черен пипер и зехтин от доматите.
Напълнете всяко джобче с парченца сирене моцарела, 2 сушени домата и по 2 накъсани листа босилек.
Зачервете гърдите в силно сгорещена мазнина на котлона - по 3-4 минути на страна.
Прехвърлете в тава и печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 40 минути.
0 comments