Салата с пикантни пилешки гърди, лимон и магданоз
18:14За марината и дресинг:
100 мл. лимонов сок
100 мл. зехтин
1 връзка магданоз
1/2 с.л. едромлян лют червен пипер
1 с.л. чесън на гранули
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 кг пилешки гърди
За салатата
1 айсберг
4 сварени яйца
1 авокадо
1 краставица
чери домати
шепа рукола
Смесете всички продукти за маринатата и ги разбийте с кухненски робот.
Отделете половината марината, която ще използвате за дресинг към салатата.
Мариновайте пилешките гърди със сместа и ги оставете в хладилника за поне половин час.
Изпечете ги на скара или грил тиган до готовност.
Смесете продуктите за салатата, нарежете пилешкото месо отгоре и полейте с отделената марината.
0 comments