Салата с пикантни пилешки гърди, лимон и магданоз

18:14


За марината и дресинг:

100 мл. лимонов сок
100 мл. зехтин
1 връзка магданоз
1/2 с.л. едромлян лют червен пипер
1 с.л. чесън на гранули
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер

1 кг пилешки гърди

За салатата

1 айсберг
4 сварени яйца
1 авокадо
1 краставица
чери домати
шепа рукола

Смесете всички продукти за маринатата и ги разбийте с кухненски робот.
Отделете половината марината, която ще използвате за дресинг към салатата.

Мариновайте пилешките гърди със сместа и ги оставете в хладилника за поне половин час.
Изпечете ги на скара или грил тиган до готовност.

Смесете продуктите за салатата, нарежете пилешкото месо отгоре и полейте с отделената марината.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe