Карнитас

13:11


За месото:

2 кг свински врат без кост
1 ч.л. гранулиран чесън
1 ч.л. кайенски пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
зехтин

За бульона:

1 ч.ч. вода
2 с.л. доматено пюре
5-6 смачкани скилидки чесън
1 ч.л. гранулиран чесън
1 ч.л. гранулиран лук
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. куркума
3-4 дафинови листа

сокът на 1 портокал
сокът на 1 лайм

Нарежете свинското месо на пържоли с дебелина 4-5 см.
Смесете подправките и овкусете.

Сложете зехтина в тиган и запечатайте месото на много силен огън от двете страни - по 3-4 минути на страна за всяко парче.

Оставяйте вече запечатаните пържоли в крокпота.

В останалата мазнина налейте водата, доматеното пюре, чесъна и сухите подправки.
Оставете да къкри няколко минути и излейте соса при месото в крокпота.

Добавете соковете от портокал и лайм.

Гответе на LOW за 8 часа.

Извадете месото и го раздробете с вилици.
Сложете го в тава и запечете на грил до получаване на хрупкава коричка.
Хидратирайте с останалия в крокпота бульон.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe