Карнитас
13:11За месото:
2 кг свински врат без кост
1 ч.л. гранулиран чесън
1 ч.л. кайенски пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
зехтин
За бульона:
1 ч.ч. вода
2 с.л. доматено пюре
5-6 смачкани скилидки чесън
1 ч.л. гранулиран чесън
1 ч.л. гранулиран лук
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. куркума
3-4 дафинови листа
сокът на 1 портокал
сокът на 1 лайм
Нарежете свинското месо на пържоли с дебелина 4-5 см.
Смесете подправките и овкусете.
Сложете зехтина в тиган и запечатайте месото на много силен огън от двете страни - по 3-4 минути на страна за всяко парче.
Оставяйте вече запечатаните пържоли в крокпота.
В останалата мазнина налейте водата, доматеното пюре, чесъна и сухите подправки.
Оставете да къкри няколко минути и излейте соса при месото в крокпота.
Добавете соковете от портокал и лайм.
Гответе на LOW за 8 часа.
Извадете месото и го раздробете с вилици.
Сложете го в тава и запечете на грил до получаване на хрупкава коричка.
Хидратирайте с останалия в крокпота бульон.
0 comments