Свинско с патладжан и домати

18:52


зехтин
2 средно големи патладжана
сол
3 с.л. соев сос
1 с.л. бял винен оцет
1 кг свинско врат
4-5 скилидки чесън
2 глави лук
2 домата

Нарежете патладжана, посолете го и го оставете да се оцеди за около 1 час.
Нарежете месото на хапки и го мариновайте със соевия сос, оцета и скилидките чесън.
Загрейте зехтин в тигана, запържете патладжана и го отделете на страна.
Добавете още зехтин в тигана и запържете месото до златисто.
Добавете нарязаните домати, лук и запържения патладжан.
Намалете котлона и оставете да къкри под капак до готовност (около 20 минути).
Сервирайте с пресен магданоз.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Subscribe